Κέικ μελιού
Κέικ μελιού
Υλικά:
- 200 γραμ. Φαστ με μέλι
- 150 γραμ. ζάχαρη (6 κουτ. σούπας)
- 4 αυγά
- 100 γραμ. μάρτσιπαν
- 50 γραμ. γλυκόζη
- 375 γραμ. αλεύρι
- 250 γραμ. γάλα (1 ποτήρι)
- 1 κουταλάκι κοφτό μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε στο μίξερ το Φαστ με μέλι και τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και μετά το μάρτσιπαν.
- Ζεσταίνουμε το γάλα, προσθέτουμε τη γλυκόζη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί.
- Προσθέτουμε το γάλα με τη γλυκόζη στο μίξερ και στη συνέχεια το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε καλά.
- Οταν το μείγμα είναι έτοιμο, το αδειάζουμε στη φόρμα του κέικ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C, για 35-40 λεπτά.
Σολομός φούρνου
Υλικά :
- 2 φιλέτα σολομού από τον ψαρά μας
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 1 λεμόνι
- τζιν
- 1 κουταλιά μέλι
- αλάτι-πιπέρι
- Πλένουμε καλά τα φιλέτα σολομού φορώντας γάντια (γιατί αλλιώς τα χεράκια μας θα μυρίζουν για 2 ημέρες).
- Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο πυρέξ, και ρίχνουμε από πάνω αρκετό τζιν.
- Εντωμεταξύ, ζεσταίνουμε σε ένα μπρικάκι το χυμό του λεμονιού με μια κουταλιά μέλι. Όταν γίνει ομοιόμορφο μείγμα, το ρίχνουμε και αυτό πάνω στο σολομό.
- Αφού αλατοπιπερώσουμε το σολομό, κόβουμε ροδέλες τα κρεμμύδια και τα τοποθετούμε επάνω στα φιλέτα.
Ψήνουμε για περίπου μία ώρα στους 180 βαθμούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου