Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΚΕΙΚ ΜΕΛΙΟΥ


Κέικ μελιού


Κέικ μελιού
Υλικά:
  • 200 γραμ. Φαστ με μέλι
  • 150 γραμ. ζάχαρη (6 κουτ. σούπας)
  • 4 αυγά
  • 100 γραμ. μάρτσιπαν
  • 50 γραμ. γλυκόζη
  • 375 γραμ. αλεύρι
  • 250 γραμ. γάλα (1 ποτήρι)
  • 1 κουταλάκι κοφτό μπέικιν πάουντερ



Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε στο μίξερ το Φαστ με μέλι και τη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και μετά το μάρτσιπαν.
  • Ζεσταίνουμε το γάλα, προσθέτουμε τη γλυκόζη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί.
  • Προσθέτουμε το γάλα με τη γλυκόζη στο μίξερ και στη συνέχεια το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε καλά.
  • Οταν το μείγμα είναι έτοιμο, το αδειάζουμε στη φόρμα του κέικ.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C, για 35-40 λεπτά.

Σολομός φούρνου
Υλικά :
  • 2 φιλέτα σολομού από τον ψαρά μας
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 λεμόνι
  • τζιν
  • 1 κουταλιά μέλι
  • αλάτι-πιπέρι




Εκτέλεση:
  • Πλένουμε καλά τα φιλέτα σολομού φορώντας γάντια (γιατί αλλιώς τα χεράκια μας θα μυρίζουν για 2 ημέρες).
  • Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο πυρέξ, και ρίχνουμε από πάνω αρκετό τζιν.
  • Εντωμεταξύ, ζεσταίνουμε σε ένα μπρικάκι το χυμό του λεμονιού με μια κουταλιά μέλι. Όταν γίνει ομοιόμορφο μείγμα, το ρίχνουμε και αυτό πάνω στο σολομό.
  • Αφού αλατοπιπερώσουμε το σολομό, κόβουμε ροδέλες τα κρεμμύδια και τα τοποθετούμε επάνω στα φιλέτα.
Ψήνουμε για περίπου μία ώρα στους 180 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyrights © Papadatos Petros Gastouni Ilias