Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Το άρωμα δεντρολίβανου μπορεί να ενισχύσει τη μνήμη και την υγεία

 Το άρωμα δεντρολίβανου μπορεί να ενισχύσει τη μνήμη και την υγεία

δεντρολίβανο

Ή αλλιώς έλα παππού να σου δείξω τα αμπελοχώραφα του Ιπποκράτη ...
Εμείς οι Έλληνες έχουμε τα δικά μας βιβλία...

Μια νέα μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές ανακάλυψε ότι η μυρωδιά του δεντρολίβανου βοήθησε να βελτιωθεί η ικανότητα των ατόμων να θυμούνται τα γεγονότα, καθώς και τα καθήκοντα που πρέπει να ολοκληρώσουν σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Με την μελέτη που διεξήχθη σε 66 ανθρώπους, οι ερευνητές θέλησαν να ανακαλύψουν αν η μυρωδιά του δεντρολίβανου μπορεί να ενισχύσει τη μνήμη.

Οι μελέτη έγινε στο πανεπιστήμιο Northumbria της Μεγάλης Βρετανίας και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που μύριζαν δεντρολίβανο βελτιώσαν στη μνήμη τους. Ο Δρ Mark Moss, ο συντάκτης της έρευνας, δήλωσε ότι η ομάδα του επικεντρώθηκε περισσότερο στην προοπτική μνήμη, το είδος της μνήμης που περιλαμβάνει την ικανότητα των ανθρώπων να θυμούνται τα γεγονότα που θα γίνουν στο μέλλον, καθώς και την ικανότητά τους να θυμούνται τα καθήκοντα που πρέπει να ολοκληρωθούν σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές.

Στη μελέτη τους, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να εκτελέσουν τα καθήκοντα της μνήμης. Μια ομάδα εργάστηκε σε ένα δωμάτιο με το άρωμα δεντρολίβανου, ενώ μια άλλη ομάδα εργάστηκε σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο χωρίς άρωμα. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι εκείνοι που μύριζε το αιθέριο έλαιο απέδωσαν καλύτερα από ό, τι εκείνοι που δεν μυρίζαν το άρωμα.
Πέρα από την έρευνα και η παράδοση μιλά για τα οφέλη του δενδρολίβανου. Στην αρχαιότητα, χρησιμοποιούσαν το αιθέριο έλαιο σε αρκετές περιπτώσεις και το έκαιγαν στα σχολεία.

Άλλα θεραπευτικά οφέλη του δενδρολίβανου
Εκτός από την ενίσχυση της μνήμης, το δεντρολίβανο έχει μια σειρά από άλλα οφέλη για την υγεία, και την ενίσχυση της. Για παράδειγμα, μερικοί το χρησιμοποιούν στο μασάζ και στο μπάνιο, καθώς έχει αντισηπτικές, αντιοξειδωτικές και στυπτικές ιδιότητες. Μπορεί επίσης να βοηθήσει το ξηρό και ταλαιπωρημένο δέρμα να παράγει περισσότερο φυσικά έλαια (δες και μπάνιο της βασίλισσας της Ουγγαρίας). Ομοίως, μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους που χάνουν τα μαλλιά και έχουν προβλήματα με την πιτυρίδα.

Το αιθέριο έλαιο θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στους πόνους από ρευματισμούς και να βελτιώσει την κακή κυκλοφορία του αίματος. Θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στην πέψη και τη βελτίωση της όρεξης.

Όσοι έχουν τη συμφόρηση του αναπνευστικού ή πονόλαιμο, θα μπορούσαν να προσθέσουν έλαιο δεντρολίβανου σε ατμούς και να το εισπνεύσουν για να ανακουφιστούν.

Το αιθέριο έλαιο μπορεί επίσης να ενισχύσει την ενέργεια ενός ατόμου και την τόνωση του νευρικού συστήματος του. Το δεντρολίβανο μπορεί επίσης να βοηθήσει στο να απαλλαγούμε από πληγές από διάφορα έλκη.

Πηγή: Natural news

- See more at: http://www.ftiaxno.gr/2014/11/to-aroma-tou-dentrolivanou-mporei-na-enisxisei-ti-mnimi-kai-tin-igeia.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyrights © Papadatos Petros Gastouni Ilias