Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

ENA ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΟΡΕΙΝΗ ΜΕΛΙΣΣΑ

Δείτε πόσο πουλάνε οι μελισσοκόμοι το μέλι τους, μόλις έσκασαν τα αποτελέσματα...



900 άτομα συμμετείχαν στη δημοσκόπηση που πραγματοποιήσαμε με τα αποτελέσματα για τις τιμές των μελιών ανα την Ελλάδα να είναι αρκετά ανατρεπτικά όταν πολλοί μελισσοκόμοι επιλέγουν να δώσουν το μέλι τους στην αξία που του ανήκει! Και πιστέψτε με είναι ανεκτίμητη!


Πολύ λίγοι είναι αυτοί που χαλάνε την "πιάτσα" και υποβιβάζουν αυτό το ανεκτίμητο προϊόν. Συγκεκριμένα μόνο ένα 3% δήλωσε οτι δίνει το μέλι του 6 ευρώ ενώ κανένας δεν δήλωσε κάποια χαμηλότερη τιμή.

Η τιμή που κυριάρχησε στην έρευνα και την ψήφισαν οι περισσότεροι μελισσοκόμοι είναι 10 ευρώ το κιλό. 1 στους 3 μελισσοκόμους δίνει σε αυτή την τιμή το μέλι του, με τους πελάτες να το αγοράζουν με κλειστά μάτια. Ξέρουν άλλωστε οι περισσότεροι οτι ένα καλό προίον πληρώνεται και όταν υπάρχει εμπιστοσύνη τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο εύκολα.

Δυστυχώς αυτή η τιμή συναντάται περισσότερο σε μελισσοκόμους που έχουν να διαθέσουν μικρές ποσότητες μελιού (νέοι κυρίως μελισσοκόμοι). Οι μεγάλοι μελισσοκόμοι προκειμένου να διαθέσουν τις μεγάλες ποσότητες που παράγουν διαθέτουν το μέλι τους με 7 ή 8 ευρώ το κιλό στηριζόμενοι στην κατανάλωση. Αυτή η μερίδα μελισσοκόμων διαθέτει και στην χοντρική το μέλι και τότε η τιμή πέφτει ακόμα περισσότερο.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό ήταν το ποσοστό 16%, οπου οι μελισσοκόμοι δήλωσαν οτι πουλούν το μέλι τους πάνω από 10 ευρώ. Μόλις 1 στους 16 μελισσοκόμους δήλωσε ότι διαθέτει το μέλι του πάνω απο 15 ευρώ έως 20 ευρώ το κιλό. Τέτοια δυνατότητα έχουν κυρίως οι μελισσοκόμοι που βρίσκονται σε απομακρυσμένα νησιά (με μικρή παραγωγή) και διαθέτουν γνήσιο θυμαρίσιο μέλι εκεί όπου ο τουρισμός και η ζήτηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Ορίστε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyrights © Papadatos Petros Gastouni Ilias